LLEXX

LLEXX

LLEXX, Hahbo
LLEXX is een nieuw ontwikkeld gebouw dat snel en modulair kan opgetrokken worden met geprefabriceerde elementen. Er werd een innovatief en esthetisch concept ontworpen uit hout en staal, dat multifunctioneel kan ingezet worden voor meerdere toepassingen (klaslokalen, kantoorgebouwen enz.).

Henry van de Velde Labels 2013

Editie 2013

LLEXX (2011-2013)

Modulair bouwsysteem

 

Ontwerp Enthoven associates

 

Bedrijf  Hahbo

 

Thermo Ayous hout en

gegalvaniseerd of

gepoederlakt staal

270/350 x 800 x 800 cm

LLEXX staat voor Longlife, Luxurious, Ecological, fleXible en eXpress. Met dit gebouw wil Hahbo vooral inspelen op het capaciteitsprobleem in het onderwijs. Het is een perfect alternatief voor de gekende klascontainers. Vergeleken met een standaardcontainer, is LLEXX uniek op de markt en in zijn soort als modulair prefab bouwsysteem. Een LLEXX gebouw kent een lange levensduur dankzij de kwalitatief hoogstaande materialen en het doordachte bouwproces. Het uitwendige geraamte bestaat uit stalen profielen en koppelstukken. De muurconstructie is opgebouwd uit gestandaardiseerde dubbelwandige elementen gevuld met dikke cellulose isolatie. De buitenwand is bekleed met thermo Ayous hout, afgewisseld met een stalen profiel. De binnenwanden zijn aanpasbaar aan veranderende noden.

LLEXX, Hahbo
LLEXX, Hahbo
LLEXX, Hahbo
LLEXX, Hahbo

LLEXX-gebouwen hebben een hoog comfortgehalte, een laag energieverbruik en lage onderhoudskosten. Het biedt de voordelen van prefab, maar voldoet ook ruim aan zeer veranderlijke en steeds hogere eisen inzake EPB regelgeving. De aparte onderdelen zijn voor het transport heel compact en snel te stapelen en als de gebruiksperiode voorbij is, kan de LLEXX gemakkelijk gedemonteerd en meteen weer ingezet worden voor andere projecten als een ruimteprobleem zich voordoet. Dit is wellicht zijn grootste troef.