Litesphere

Litesphere

Litesphere, Pars Pro Toto
De Litesphere collectie voor Samsonite is een lijn van acht hybride bagage- en businessmodellen. Bij het ontwerpen van Litesphere is Pars Pro Toto samen met Samsonite op zoek gegaan naar een oplossing om pluimgewichtbagage te ontwikkelen met grote sterkte- en slijteigenschappen.

Henry van de Velde Labels 2013

Editie 2013

Litesphere (2011-2012)

Ultralichte hybride koffer

 

Ontwerp Koert Vanoverbeke 

(Pars Pro Toto)

 

Bedrijf Samsonite Asia

 

Pointshock®, nylon

Diverse afmetingen

Het is een hybride koffer omdat er een materiaalmix gebruikt wordt van harde en zachte onderdelen. De harde onderdelen vormen de kern van het Litesphere concept. Het zijn thermisch geshapete vormdelen met bijzondere slijteigenschappen: een aaneenschakeling van keramische plaatjes wordt aangebracht op een soepele drager. Dit procédé werd Pointshock® gedoopt dat een grote krasbestendigheid en een langdurige bescherming garandeert.

Alle onderdelen zijn zo vlak mogelijk in elkaar overlopend getekend, zodat er zo min mogelijk uitstekende onderdelen zijn. Dit geldt voor de wieltjes, het handvat, het logo, de voetjes,... Zo heb je niet alleen een zeer aerodynamisch object, maar overleeft de bagage ook het best de soms ruwe behandeling op de luchthaven.

Litesphere, Pars Pro Toto
Litesphere, Pars Pro Toto
Litesphere, Pars Pro Toto
Litesphere, Pars Pro Toto