ConsiGma CDC

ConsiGma CDC

ConsiGma CDC, Hegge
De ConsiGma CDC is de laatste innovatie van de GEA Group. Als compact autonoom modulesysteem biedt het een “alles in één” productieoplossing voor de compressie van tabletten. Hegge ID ontwierp dit samen met de R&D afdelingen van GEA Courtoy (Halle) en GEA Collette (Wommelgem). Het resultaat is een compacte machine die weinig plaats inneemt op de werkvloer, probleemloos kan geschakeld worden aan de andere GEA machines, verschillende farmaceutische processen integreert in één systeem, binnen de GEA corporate huisstijl past en er ook nog goed uitziet.

Henry van de Velde Labels 2013

Editie 2013

ConsiGma CDC

Tabletpers modulesysteem

 

Ontwerp Frans Hegge

 

Bedrijf GEA Collette

 

Inox, PMMA, glas

295 x 366 x 386 cm

 

Het ontwikkelingsproces bestond uit de opvolging van degelijke design- en engineeringsfases, waar in detail ergonomische aspecten voor de operators, materialisatie, fijne afstemming van detail- en productiemethodes en een algemene opvolging van het prototype aan bod kwamen.

Van bij de start was er de eis dat de module echt modulair zou zijn en dat de onderdelen herbruikbaar waren in andere toestellen. Tijdens het ontwikkelen zijn alle ideeën, concepten en technische principes gevisualiseerd. Er werd ook een 1:1 model gemaakt. De ConsiGma CDC werd gepresenteerd op Achema 2012 in Frankfurt. GEA Collette heeft een productiecapaciteit van 5 stuks per jaar. In 2012 werden er maar liefst 7 machines besteld.