C-Mine Chair

C-Mine Chair

C-Mine Chair, Studio Segers
De C-Mine Chair hoort tot de MINE Collection die door Studio Segers ontworpen is voor het Centrum voor creatieve bedrijfsinnovatie en ondernemerschap en bestaat uit een serie zitmeubilair met bijhorende tafels. De meubels kunnen seriematig geproduceerd worden, zodat de collectie na de eenmalige opdracht voor C-mine een verder leven krijgt in de projectmarkt en voor particulier gebruik.

Henry van de Velde Labels 2013

Editie 2013

C-Mine Chair (2013)

Stoel

 

Ontwerp  Studio Segers

 

Bedrijf  De Zetel

 

Beuk of eik en multiplex

80 x 45 x 50 cm

 

De stoel kan ook stapelbaar zijn en de consument kan de zithoogte zelf bepalen. De dragende constructie is uitgevoerd in massieve beuk of eik. Het zit- en rugvlak zijn uit multiplex. De versie in beuk kan in verschillende kleuren. Ze worden afgewerkt met een matte PU vernis om de natuurlijke houtstructuur optimaal tot zijn recht te laten komen.

De opbouw van de stoel bestaat uit vier ronde, massief houten poten die verbonden worden met een kruisverbinding. De conische vorm van de poten geeft de stoel niet alleen een visueel evenwicht, maar zorgt ook voor stabiliteit. De constructie is eenvoudig met een beperkt aantal verbindingen, waardoor de prijsstelling interessant blijft. De lichte inclinatie van rug en zit, de lichte buiging van beide delen en de juiste ergonomische maatvoering staan garant voor een optimaal zitcomfort.

C-Mine Chair, Studio Segers
C-Mine Chair, Studio Segers
C-Mine Chair, Studio Segers
C-Mine Chair, Studio Segers