Scotty

Scotty

Scotty, Couvreur en Devos
Scotty is een opvallende en uitgepuurde lichtarmatuur die zich perfect in de architectuur weet te versmelten, en dit zowel in een residentiële als professionele omgeving.

Henry van de Velde Labels 2011

Editie 2011

Scotty

Inbouwspot – led

 

Ontwerp  Couvreur & Devos

 

Bedrijf  Modular

 

Aluminium

8,5 x 27 x 27 cm

Bij volledige inbouw loopt de armatuur naadloos over in het plafond, zowel in een vals plafond als een betonnen structuur. Bij gedeeltelijke opbouw komt de armatuur minder diep te liggen, en is een subtiele opstaande boord zichtbaar tegen het plafond. De dunne LED-behuizing, met een dikte van slechts 12,5 mm, bevat 16 LED’s. Dankzij een spiegelreflector en heroriëntatieplaat wordt het licht omgeleid en via een lens gefocust in een krachtige lichtbundel met een straalhoek van 32° of 56°. Een ingebouwd sensor dimt het licht wanneer in extreme omstandigheden een bepaalde temperatuur wordt overschreden.

Scotty, Couvreur en Devos
Scotty, Couvreur en Devos
Scotty, Couvreur en Devos
Scotty, Couvreur en Devos

Scotty is een typische downlighter. De diepliggende LED-schijf, asymmetrisch geplaatst in een kelk, creëert een krachtige lichtstraal. Dankzij het brede oppervlak is er een betere afkoeling, wat een levensduur van 50 000 branduren garandeert, en schijnt het licht nooit hinderlijk in de ogen. De Scotty Adjustable is zowel downlighter als wallwasher (voor het uitlichten van wanden). De twee rotatiepunten, zowel de LED-schijf als de draaiplaat kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en zorgen voor een horizontale rotatie van 360° en een verticale inclinatie van 60°. Deze ongeziene richtbaarheid garandeert een optimale uitlichting.