Deseo

Deseo

Deseo, Arnout en Maes voor Basalte
Deseo is ontworpen vanuit een zoektocht naar een evenwicht tussen functionaliteit, gebruiksgemak, en een streng minimalistische, uitgepuurde esthetische vormgeving. Voor een domoticasysteem is gebruiksvriendelijkheid heel belangrijk. De room controller is hierbij een essentieel onderdeel.

Henry van de Velde Labels 2011

Editie 2011

Deseo

Room controller

 

Ontwerp  Klaas Arnout en

Sandra Maes

 

Bedrijf  Basalte

 

Geborsteld, geanodiseerd of

gelakt aluminium, vernikkelde

of verbronsde messing

8 x 8 x 0,8 cm

De meest gebruikte functies, zoals verlichting en het oproepen van voorgeprogrammeerde sferen, worden met schakelaars bediend. Deseo bundelt deze functies, bedient zonnewering, airco en ventilatie en dient tevens als thermostaat. Deseo bevat geen overbodige knopjes of lichtjes, geen groot scherm met eindeloos ingewikkelde keuzemogelijkheden en scroll-functies, maar een duidelijke boodschap in een grote typografie, die enkel de functie toont waar de gebruiker op dat moment mee bezig is. Bij aanraking van het volledige oppervlak treedt de multitouch-functie in werken, en kunnen in één beweging alle functies aan- of uitgeschakeld worden. De aanraking van de room controller wordt gedetecteerd door een innovatieve elektronische schakeling op basis van capatieve technologie.

Deseo, Arnout en Maes voor Basalte
Deseo, Arnout en Maes voor Basalte

De aanraakgevoelige oppervlakten van Deseo worden gemaakt in hoogwaardige materialen zoals geborsteld of gelakt aluminium. In de Classic Line zijn dit tijdloze materialen als brons en nikkel op basis van messing.