Shopcontroller - PRODUCT OP DE MARKT

Shopcontroller - PRODUCT OP DE MARKT

Uw medewerker vergeet het licht uit te schakelen? De verwarming blijft warmte geven op een warme zonnige dag? De airco staat te koelen vlak voor sluitingstijd, als er bijna geen klanten meer aanwezig zijn? Met de Shopcontroller behoort dat allemaal definitief tot het verleden.

Ecodesign Award PRO by OVAM 2015 Nominatie

Editie 2015

Shopcontroller

Slim en gebruiksvriendelijk

beheersysteem om verwarming,

airco, enz. voor winkelketens

centraal te monitoren

 

Ontwerp Studio Dott

 

Bedrijf Domotic Lounge

Domotic Lounge en ontwerpbureau Studio Dott vonden elkaar in het 5x5-project van Designregio Kortrijk. Samen ontwikkelden zij dit slimme en gebruiksvriendelijke beheersysteem dat retailers in staat stelt om door middel van één enkel geïntegreerde toepassing technieken zoals verwarming, verlichting, airco, veiligheid, toegang ... centraal te monitoren en te sturen voor alle vestigingen.

De Shopcontroller maakt gebruik van externe data, zoals het weerbericht en historische data van de vestiging, en vergelijkt verschillende vestigingen onderling. Op die manier kan continu worden bijgestuurd en worden eventuele defecten of abnormale verbruiken on- middellijk gemeld. De retailer bespaart zo op energieverbruik en onderhouds- kosten. Een aantal grote winkelketens in Vlaanderen gebruikt de Shopcontroller al en zij bespaarden tot zelfs 30 procent op hun energiekosten. Er is ook al interesse van scholengroepen, sociale woningbouw en de zorgsector.