Wat levert een award winnen je op?

Appetize, bestek van Nedda El-Asmar voor Gense Eternum

Waarom zou je je ontwerp inschrijven voor de Henry van de Velde Awards? Of voor een award tout court? Wat kan dat jou als ontwerper opleveren? En wat is het belang van welke award?

Vragen waar iedere ontwerper en elk opdrachtgever betrokken bij design wel eens mee zit. Deelnemen kost immers minstens tijd, inspanning en vaak ook wel geld, al zijn er wedstrijden zoals de Henry van de Velde Awards die gratis zijn.

Natuurlijk zijn wij helemaal overtuigd. Wij geloven rotsvast dat het een manier is om jezelf in de markt te zetten, ook internationaal, dat het een ander licht werpt op jouw ontwerpen, dat het een extra netwerk creëert. Maar wij organiseren de awards, dus helemaal objectief zijn we misschien niet. Daarom vroegen we journaliste Elien Haentjens om te gaan spreken met enkele ontwerpers: Pieter Willems van grafisch ontwerpbureau Pjotr, zilversmid Nedda El-Asmar van Studio Nedda en Eric Dumortier van productdesignbureau GBO Innovation makers. Zij vielen niet alleen bij de Henry van de Velde Awards, maar ook in andere wedstrijden, al meermaals in de prijzen. Eén rode draad? Vooral voor jonge ontwerpers vormen de awards een uitstekende tool om hun naam op de kaart te zetten.

Benieuwd? Je kan het volledige artikel hier lezen. 

Overtuigd? Schrijf je snel in voor de Henry van de Velde Awards 2020!