The Light Machine

Winnaar

Naam bureau
RotorGroup
Naam ontwerper(s)
Bernard Rommens
Naam bedrijf
Re-Volt
Afmetingen
28x28x28
Materiaal
aluminium, leder, glas
Techniek
verlichting
Uitvoering
Deels ambachtelijk, deels industrieel

Toelichting

Habitat Award 2020

Re-volt is een merk, een filosofie, maar vooral een mix van creatievelingen en gepassioneerde ambachtslui. Ze ontwerpen en ontwikkelen verlichting met het ene oog op duurzaamheid en het andere op tijdloos design. Mooie producten dus die generatie na generatie overleven.

Maar niet alleen in het ontwerp en de kwaliteit van haar producten wil Re-volt zich onderscheiden. Het Re-volt team, haar producten, aanpak, communicatie en klantencontact: alles verraadt stijl, diepgang en de karakteristieke hoek af.

The Light Machine is geïnspireerd op een mix van filmset lichten, legerjerrycans en mechanische details van een machine. De dimmer kan worden aangepast tot de exact gewenste voltage die wordt weergegeven op de geïntegreerde voltmeter. Doordat de lamp op verschillende manieren kan geplaatst worden en de lichtdensiteit kan worden aangepast kan dit solide machien’tje' op vele manieren gebruikt worden: als indirecte uplighter in een hoek van je living tot additioneel shop window light of zelfs als zacht achtergrond licht in je slaapkamer…

Alle onderdelen van de armaturen kunnen vervangen worden, zodat die niet bij het eerste defect al bij het afval belanden. De productie van de onderdelen gebeurt lokaal en alles wordt bij Re-Volt zelf geassembleerd. In de designfase wordt er altijd gekeken om zoveel mogelijk met degelijke mechanische verbindingen te werken die als het toch moet eenvoudig vervangbaar of herstelbaar zijn. Gebruik van plastieken onderdelen wordt zoveel mogelijk geminimaliseerd. De verlichting kan bovendien in hoge mate verpersoonlijkt worden voor de klanten.