Barco UniSee®

LCD-videowall platform

Winnaar

Naam bureau
Barco Designteam
Naam ontwerper(s)
Tom Dewaele
Naam bedrijf
Barco
Afmetingen
683.1 x 1213.6 x 125mm
Materiaal
LCM panel + UniSee Mount
Techniek
VideoWall
Uitvoering
Industrieel

Toelichting

Business Award

Met het Barco UniSee®-platform heeft Barco elk onderdeel van een LCD videowandoplossing volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd. Tijdens een designgedreven innovatieproces, waar -bij iedere stap- al het overbodige werd weggelaten en het noodzakelijke vereenvoudigd, kwam het designteam tot een ​​oplossing met een superieure beeldkwaliteit, die bovendien zelfuitlijnend en eenvoudig te installeren en te bedienen is.

Barco UniSee is ontworpen voor constante prestaties onder uiteenlopende binnen-omstandigheden en levert dan ook een nooit geziene kijkbeleving. Dankzij de extreem smalle ruimte tussen de panelen, zo onopvallend dat er een vrijwel naadloze videowand ontstaat, concentreert de aandacht van de kijker zich volledig op de getoonde content op groot scherm. Met een industrieleidende uniformiteit van meer dan 95% over de volledige wand en een lichtsterkte van 800 nits, produceert Barco UniSee een hoogwaardig beeld en een levendige kleurreproductie, onafhankelijk van het omgevingslicht.

Door veroudering van de panelen kan de beeldkwaliteit van een videowand na verloop van tijd afnemen en kunnen onregelmatige kleuren in de verschillende panelen optreden. Om deze afwijkingen te voorkomen, biedt Barco zijn automatische Sense X kalibratiesoftware aan die continu het kleuren- en helderheidsniveau van de verschillende panelen meet en aanpast waar nodig om zo ten alle tijden een optimale en consistente kleur- en helderheiduniformiteit over de volledige wand te garanderen.

Het nieuwe montagesysteem zorgt voor een makkelijke installatie en perfecte uitlijning van de panelen zonder de fragiele randen te beschadigen. Door gebruik te maken van de zwaartekracht kan de perfecte opening in X-, Y- en Z-richting gegarandeerd worden en kan zelfs van de meest oneffen muur, een ideale videowand basis gemaakt worden. Gekleurde designelementen geven de touchpoints voor de gebruiker aan, wat de installatie en de bediening vereenvoudigt.

Het Barco UniSee®-platform kan op maat worden gemaakt en meerdere user driven montageconfiguraties, zoals staand of liggend formaat, ondersteunen, al dan niet voorzien van een dubbele voeding om 24/7 continuïteit te garanderen.

Het resultaat is een LCD videowandplatform dat een uitstekende en ononderbroken beeldkwaliteit biedt voor gebruik in controlekamers, aan balies en recepties van bedrijven, in grote vergaderruimtes en vele andere professionele omgevingen waar visualisatie een belangrijke rol speelt.