Actueel

Uitreiking Henry van de Velde awards 2021

Uitreiking Hvdv2021
De uitreiking van de Henry van de Velde awards vindt plaats op 5 februari 2021.

Dit zijn de winnaars van de Henry van de Velde awards 2021!

Ook dit jaar zetten de Henry van de Velde Awards projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laat zien.

Henry van de Velde Awards jury 2021

De winnaars van de Henry van de Velde Awards 2020
Dit zijn de experten die de inzendingen zullen wegen en beslissen welke projecten, diensten en systemen een Henry van de Velde Award 2021 winnen.

Nieuw in 2021: Climate Challenge Award by VMM

VMM
Bij Flanders DC geloven we in de kracht van design om verandering teweeg te brengen. We zijn dan ook trots dat we samen met de OVAM een nieuwe partner gevonden hebben in de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), die de Climate Challenge Award by VMM zal uitreiken tijdens de Henry van de Velde Awards 2021.

Oproep Henry van de Velde Awards 2021

Na de succesvolle editie 2020 lanceren we de Henry van de Velde Awards 2021! We zijn opnieuw op zoek naar zinvolle, vernieuwende, functionele en duurzame designprojecten met een Vlaamse link. Inschrijven kan op deze website tot en met 24 mei 2020.

Winactie

Winactie Henry van de velde Awards

Win een catalogus met alle winnaars van de Henry van de Velde Awards 2020! Wat moet je doen om kans te maken? 

Bezoek de tentoonstelling in BOZAR!

Tentoonstelling Henry Van de Velde Awards 2020
Na meer dan 300 inzendingen en 2 juryrondes werden op 22 januari de Henry van de Velde Gold Award Winners 2020 bekendgemaakt. Van 23 januari tot 29 maart 2020 ontdek je gratis het werk van de winnaars in de Foyers van het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR). In de bookshop van BOZAR kan je bovendien de catalogus kopen, net als via deze link. Hier vind je alvast een overzicht van de 12 Gold Award Winners.

Dit zijn de 21 Henry van de Velde Award Winners 2020!

Collagebeeld 4 Henry van de Velde Winnaars
Op 22 januari winnen 7 van deze 21 winnaars de Henry van de Velde Gold Awards, uitgebreid met 5 andere Gold Awards. Bijna alle Gold Awards zijn gekozen door de jury, maar voor de Henry van de Velde Public Gold Award 2020 hebben we de hulp van het publiek nodig.

De jury 2020

Opening Henry van de Velde Awards 2019, foto Fille Roelandts

De jury voor de Henry van de Velde Awards 2020 nam maar liefst 304 inzendingen door. Daarmee wordt de stijgende lijn van de voorbije jaren gehandhaafd, want dat zijn opnieuw ongeveer 50 dossiers meer dan de editie 2019, of een toename van niet minder dan 20%.

 

Wie is de jury die dit huzarenstukje leverde?

Dit zijn de categorieën in de editie 2020

Publiek bij de Henry van de Velde Awards 19. Foto Fille Roelants Photography

We maken er een zaak van om elk jaar de categorieën opnieuw te bekijken en te evalueren. Komen alle aspecten van design aan bod, is het representatief voor de breedheid van de sector, drijft de excellentie boven op basis van de categorieën? Het resultaat zijn 7 categorieën waarbinnen je jouw product, dienst of project kan inschrijven. Sommige ontwerpen kunnen in meerdere categorieën geplaatst worden. Je kan deze aanduiden. De jury beslist uiteindelijk definitief.

 

 

 

 

 

De categorieën voor de editie 2020

 

Waar kan je de catalogus kopen?

Catalogus Henry van de Velde Awards 19

De catalogus van de Henry van de Velde Awards 19 kan je online bestellen of in één van onze kantoren in Antwerpen, Brussel of Leuven kopen, aan 10 euro.

 

Wat koop je dan precies?

De catalogus van de Henry van de Velde Awards 19 biedt een overzicht van alle winnaars van de editie 2019, met recensies van Leen Creve, Ringo Gomez-Jorge en Elien Haentjens, prachtige beelden, én dit jaar ook met een overzicht van alle laureaten vanaf het begin in 1994 tot nu.

Nominaties voor ADDAX Motors en Veldeman Bedding!

Addax Motors, Addax MT, Fotograaf David Samyn

De nominaties voor de Smart Belgium Awards 2018 zijn bekend en twee nominaties vallen ons in het bijzonder op. Namelijk in de categorie Smart Company Award voor een bedrijf met < 10 miljoen euro omzet, komen we ADDAX Motors tegen met de ADDAX MT die bij ons de Mobility Gold Award Winner was én in de categorie Smart Company Award voor een bedrijf met ≥ 10 miljoen euro omzet, komen we Veldeman Bedding tegen met de Velda Resleep die bij ons een Eco-Design Award Winner was op de Henry van de Velde Awards 19.